diumenge, 24 de maig del 2020

2 reines i 9 reis: un repte i una història d'amistat

Dissabte 23 de maig de 2020 – 70è dia de confinament (72è a Igualada)

Hora de sortida: 12 h

Punt de sortida: Connexió per Zoom.

Ubicació: Casa vostra.

Temps aproximat: 1 h 30 m

Desnivell: Cap.

Dificultat (1): Fàcil.


La ruta: A l’hora esmentada, tots/es les que us hagueu apuntat prèviament a la sortida, us connectareu mitjançant l’enllaç que haureu rebut a l’aplicació Zoom (com ja hem fet altres vegades)

El diumenge 25 d’agost l’Enric Casellas i en Jaume Balaguer varen iniciar el seu somni: una travessa pel Pirineu, que els portaria a pujar 11 cims principals de més de 3.000 metres, començant pel Balaitous i acabant a la Pica d’Estats, gairebé un mes després, dormint en refugis i havent fet a peu 420 km i més de 35.000 metres de desnivell acumulat positiu i 34.600 de baixada. 

Veurem el muntatge audiovisual que l’Enric ha fet, i tindrem amb nosaltres als dos protagonistes de l’aventura per que ens la expliquin en viu i en directe.


Què heu de fer?:

Fins divendres 22 de maig, apuntar-vos a la sortida, per correu a maifemcim@gmail.com com a molt tard a les 14 h.

Connectar-vos el dissabte 23 de maig a les 12 h a la sessió de Zoom per mitjà de l’enllaç que rebreu els/les que us hagueu apuntat.


Aclariments:

La durada aproximada de la sortida serà d’una hora i mitja.

Aquesta sortida compta pel rànquing anual d’assistències a les sortides de maifemcim.


El repte:









"Una de les moltes coses bones que té aquesta travessa és que per la majoria de valls per les que estem passant no són conegudes per nosaltres, tants anys de Pirineu i no hi havíem passat mai, que en tenim de coses per descobrir ben a prop de casa!"








"Fa una estona que caminem, transitem pel fons d'una vall molt obaga, el sol il·lumina les puntes dels cims que ens envolten, fins ben bé d'aquí a una hora no ens començarà a escalfar, de moment portem els guants i el buf posats, també perquè el camí no requereix massa esforç, ja que de moment és bastant planer."


"...van sortint nous pics cada vegada més alts, fins que altiu i majestuós el veiem al fons de la carena..."


"La vall queda tancada per un cercle envoltat de cims, el camí ara ja per entremig de grans blocs de granet ha quedat desdibuixat i ens costa una mica de trobar les fites, senyal que som en un lloc poc transitat. A mi la veritat és que sovint em costen de veure-les, en canvi el Jaume les distingeix amb molta facilitat..."





"El vuitanta per cent del dia és el Jaume qui va davant, sé que a ell li agrada anar descobrint i trobant el camí, a mi ja m'està bé. Quan noto que vol que jo passi davant una estona, hi passo, no ens cal parlar, ens coneixem prou bé, de fet podem passar molta estona, fins hi tot una hora tranquil·lament sense dir-nos res, per altra banda crec que ja ens ho tenim tot o gairebé tot explicat. No ens cal mirar endarrere per saber si l'altre va seguint o no, ja ho notem, crec que formem un bon equip, cadascú és autònom per si sol però cap dels dos faríem res que prèviament no estigués consensuat. Conèixer les pròpies limitacions i saber on és aquella línia vermella que separa el gaudir del patir és bàsic per fer una travessa exigent i no exempta de dificultats com ho és aquesta."