dijous, 21 d’abril del 2022

GR-5: Montseny - Ermita de Sant Martí del Montseny (631 m)

Dimecres 20 d’abril de 2022

Hora de sortida: Deu del matí. 

Ubicació: Comarca del Vallès Oriental. 

Temps aproximat: 2 h 45 min (8,4 km) 

Desnivell: 360 m (acumulat) 

Dificultat (1): Normal.


Programa: Sortirem a l’hora esmenta i anirem per l’autopista AP-7 fins a la sortida 12. Seguirem per la C-35 fins passat Vilalba Sasserra, on girarem a l’esquerra i agafarem la BV-5301 direcció Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera i anirem fins al poble del Montseny. 

Aparcarem en una zona d’aparcament que hi ha davant de la Fonda Montseny.


Boix de l'Església de Montseny, més informació: https://plantipodes-am.cat/fitxes/boixesglesiamontseny.html

Itinerari: Itinerari que seguint l’antic camí ral que portava fins els veïnats del Montseny d’Amunt i de la Castanya ens durà fins a l’ermita de Sant Martí de Montseny. 

A la primera part de l’excursió baixarem per un agradable camí envoltat d’alzinars fins arribar a la riera de Sant Marçal que desprès es converteix en la Tordera. 

A partir del pont de la Llavina, on es descobreix un magnífic bosc de ribera, comença una segona part una mica més costeruda, on el camí s’encaixa entre el sot de Moralta i el de Ribatallada fins arribar a l’ermita de Sant Martí.


La tornada la fem per el mateix camí.

Traça: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/gr-5-montseny-sant-marti-del-montseny-100686925 

 

Observacions: La visita a l´ermita de Sant Martí del Montseny dóna l´oportunitat de fer una ruta d´anada i tornada, que ofereix un agradable passeig des del nucli urbà del poble del Montseny fins a l´ermita de Sant Martí. Tot el camí està senyalitzat amb marques del GR-5 i l'anada i tornada és pel mateix camí.

 

Dinarem al restaurant Can Besa, https://www.restaurantcanbesa.com/ Tel: 93 847 30 58 Crta. de Sta. Mª de Palautordera a Montseny, km 15 – Montseny. 

Tornarem a casa als voltants de les cinc de la tarda.