dissabte, 22 d’octubre del 2005

Sortida sorpresa. Roberta. Una pizzeria amb aires de muntanya

43 m. – (Comarca del Barcelonès) Sortida nocturna


Data: dissabte 22 d’octubre de 2005.

Hora de sortida: Dos quarts de nou del vespre.

Programa: Sortirem de Sant Boi a l’hora indicada, i (sense fer el tallat) ens dirigirem a Barcelona ciutat, al carrer Moliné, 1 del barri de Sant Gervasi a on hi ha la pizzeria ROBERTA.

Ubicació: Comarca del Barcelonès.

Temps aproximat: entre 30 minuts i 4 h. segons els col·lapses del trànsit.

Dificultat: Fàcil.

Desnivell: 35 m.


ITINERARI: El descrit.

Observacions: Entrar al Roberta és sorprenent i divertit alhora. Una pizzeria amb un parell d’esquís penjats a la paret, fotos d’alta muntanya i una decoració rústica al bell mig de Sant Gervasi com si es tractés d’un establiment antic de la Cerdanya!

Origen: És un restaurant amb molta història, com explica Carles Altés, el propietari: “Es diu Roberta perquè l’antiga propietària dels restaurant es deia així i perquè amb ella vaig aprendre des de baix el que és la cuina italiana. Jo mateix també ensenyo els cuiners – que son molt joves – des de que comencen.” Roberta és el típic restaurant de barri sense pretensions i amb moltes virtuts on pots menjar pizza, pasta o qualsevol dels seus plats del dia amb la seguretat que són casolans i estan fets amb honestedat, característiques no sempre fàcils de trobar i menys per un preu comprensible.

Ambientació: El menjador és espaiós i amb una decoració senzilla i rústica. Hi ha fotos vistoses de paisatges nevats, uns esquis retro i quadres on la muntanya, d’una manera o altra sempre està present. Es nota que en Carles és un veritable fan de l’alpinisme!

Clientela: Pel preu i els menús, sobre tot el de la nit, hi ha molta presència jove i de la zona. El cap de setmana es converteix en un restaurant de caire més familiar. Al Roberta també hi va molta clientela aficionada a l’alpinisme.

Tipus de cuina: Italiana i de mercat. Des de plats de pasta i pizza a suggeriments d’altres horitzons.

Plats recomanats: La pasta – d’elaboració pròpia – és especialment bona, sobretot la farcida. Només cal que proveu els tortel·linis de funghi amb confitura de ceba vermella. Els raviolis i els panzarotti també són molt recomanables. Destacar els raviolis de salmó. Les pizzes, sobretot si son les de la carta, també estan al punt. La massa és primeta, cruixent i tot un gust de menjar-la. En Carles confessa que té els seus propis trucs per cuinar-la. Per als vegetarians, la pizza d’escalivada o la de tomàquets secs és una molt bona elecció. Cal deixar una mica de lloc a les postres – com els pastissos i el tiramisú – perquè són ben temptadores!

Les racions: Les quantitats són una passada. Ofereixen racions molt generoses i no escatimen res. Sempre és una bona notícia saber que hi ha llocs on per un pressupost just pots menjar encara que no sigui el local més in de la ciutat.

El suggeriment: és pràctic demanar un plat de pasta entre dos i un segon, sobretot al vespre. Una altra bona opció és un entrant i una pizza compartida. Sortirà més a compte per a la butxaca i també per a l’estómac.

El punt: El tracte, les quantitats, el propietari, la pasta, els preus, el menú de nit i el pastís de poma.

La punxa: La decoració podria ser més acollidora.

Adient per a: Addictes a la pasta, als menús amb bona relació qualitat – preu i a les taules espaioses.

Contraindicat per a: Amants de la cuina italiana de disseny i dels llocs glamourosos.

ROBERTA. Moliné, 1 – BARCELONA (Sant Gervasi) Tel. 93 200 87 29. Entre 20 i 25 Euros.

Després podem anar a fer una copeta a un lloc molt tranquil: Marcel c/. Santaló, 42, molt a prop.

Tornarem a casa als voltants de quarts de tres de la nit.