dilluns, 7 de novembre del 2022

Circuit pels estanys de les Bulloses (2.252 m) / Vall d’Angostrina (1.734 m)

Dissabte 5 i diumenge 6 de novembre de 2022

Hora de sortida: Sis del matí. 

Ubicació: Comarques del Capcir i de l’Alta Cerdanya. 

Temps aproximat: 5 h (8,3 km) / 3 h 30 min (8,7 km) 

Desnivell: 240 m (acumulat) / 300 m (acumulat) 

Dificultat (1): Mitjana / Fàcil.


Programa: Sortirem de Sant Boi a l’hora indicada, agafarem l’autopista Terrassa – Manresa, continuarem direcció a Berga, Túnel del Cadí, Puigcerdà, Bourg-Madame, Mont Lluís, Les Bulloses. Deixarem el cotxe a la zona d’aparcament del llac i seguirem a peu. 

 

Itinerari: Dissabte 5 de novembre: Circuit pels estanys de les Bulloses. 


Sortirem de l’estany de les Bulloses i passarem per: 

  1. Estany del Viver.
  2. Estany de les Dugues.
  3. Estany de Gombau (Refugi lliure)
  4. Estany de Vallell.
  5. Estany Sec.
  6. Estany de la Comasa.
  7. Estany Negre.
  8. Estany de les Bulloses.















En total, una circular que ens ha permès de veure, admirar i fotografiar 8 bonics estanys en un paisatge hivernal i amb una nevada del dia anterior amb gruixos de neu de fins a 50 cm a la part més alta del recorregut.

Traça: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/circuit-pels-estanys-de-les-bulloses-118576055 


Traça en 3D: https://maps.suunto.com/move/joseppars/63666fa42b535a048a2266cd

 

Observacions: Vàrem fer el circuit dels estanys de les Bulloses el 26 d’agost de 2015, aquí podeu veure la ressenya i les fotos http://maifemcim.blogspot.com/2015/08/volta-pels-estanys-de-les-bulloses-2338.html i abans, l’1 d’octubre de 2005, aquí podeu veure la ressenya i les fotos: http://maifemcim.blogspot.com/2005/10/tour-dels-llacs-de-les-bulloses-2343-m.html

 

Ruta circular pels llacs del Carlit sortint i arribant des de l'estany de les Bulloses. La ruta la farem en el sentit contrari al que s'indica a les indicacions i al de les agulles del rellotge. La ruta no té cap dificultat i es pot fer sense problemes.

 

Cal indicar que la carretera per accedir a les Bulloses està tancada a Juliol i Agost i els dos primers caps de setmana de setembre. En aquesta data podrem accedir fins a la zona de l’aparcament del llac de les Bulloses.

 

Per la sortida d’aquest dissabte, ens endurem l’esmorzar i el dinar. El dinar el deixarem al cotxe i dinarem a l’Estany de les Bulloses.

 

Soparem al restaurant de la Hípica de Prats i Sansor, c/. del Barri, 12 – Prats tel.: 972 89 00 26.

 

Dormirem a l’hotel rural Cal Marrufès. Podeu fer la reserva de l’habitació a: www.calmarrufes.cat


 

Itinerari: Diumenge 6 de novembre: Vall d’Angostrina.

 

Sortirem esmorzats de l’hotel. Anirem fins a la població d’Angostrina – Vilanova de les Escaldes a l’Alta Cerdanya, amb el cotxe. A l’entrada d’aquesta població, en un barri conegut com “La Part Petita” agafarem una pista en direcció nord, fins a una zona d’aparcament on comença la traça adjunta.

 

Des de l’aparcament, començarem a caminar per una pista amb rètols de color groc. Avançarem en direcció nord per un tram ombrívol fins que arribarem a l’àrea de descans situada al costat de l’ermita romànica de Sant Martí d’Envalls. Passada l’ermita, el camí s’enfila per un tram pedregós amb petits estanys. Quan acaba aquesta pujada sortirem a un pla assolellat i amb algunes parets de pedra seca, on la vall s’eixampla definitivament. Seguirem les marques del “Tour del Carlit” i arribarem a una petita presa d’aigua. La travessarem i enfilarem una pujada des de on veurem el cim del Cap de l’Home davant de nosaltres. Després de passar per una zona de pastures planes, entrarem en un bosc de pins negres i avellaners. Les marques ens portaran fins al petit pont dels Empedrats, que ens servirà per creuar novament el riu d’Angostrina.










 

Si seguíssim aquest recorregut aniríem a parar a l’estany de les Bulloses, però com que ja hi vàrem estar ahir i hem de recollir els cotxes a l’aparcament on els hem deixat....

 

Un cop arribats a aquest punt, farem mitja volta i tornarem pel mateix camí.

 

Traça: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/vall-dangostrina-118576354



Traça en 3D: https://maps.suunto.com/move/joseppars/636a59ac2e16b52b126c51c1


Observacions: La vall d’Angostrina comunica la Cerdanya amb el massís del Carlit. Per aquest motiu és utilitzada com a via de pas pels ramats que, des de Llívia pugen a pasturar al sector de la Bulloses, aprofitant els drets de pastura que tenen els ramaders d’aquesta població. 

Hi ha altres opcions per dormir a la Cerdanya i també, qui no vulgui fer els dos dies, pot venir un sol dels dos dies.

 

Dinarem al restaurant Rita Porta c/. Fontcitrana, 8 – Llívia, te.: 644 318 154. 

Tornarem a casa als voltants de les vuit de la tarda.