dissabte, 12 de juliol del 2003

Montardo (2.833 m.)

11,12 i 13 de juliol de 2003. Sortida final de temporada.

Hora de sortida: Cinc de la tarda del divendres.

Ubicació: Comarca de la Val d’Aran.

Temps aproximat: 7 h.

Desnivell: 1.200 m.

Dificultat: Mitjana.



Itinerari: Divendres dia 11: Sortirem de casa a les cinc de la tarda amb direcció a la Val d’Aran, passant pel Pont de Suert i el Túnel de Vielha. Soparem i dormirem a l’Hotel de Tredòs (Ctra. De Baqueira, km. 177,5 – Tredòs) Per fer les reserves: Tel. 973 64 40 14. Web: www.hoteldetredos.com

Dissabte dia 12: Ens llevarem a les cinc del matí i sortirem de l’hotel als voltants de ¾ de sis. Agafarem els cotxes i farem l’ascensió. Esmorzarem pel camí (demanarem que ens ho preparin a l’hotel) i dinarem al refugi de la Restanca a la baixada. Pels que no vinguin a caminar, a l’hotel tenen una bonica piscina descoberta.

Accés al punt de partida: A Pont de Ressec s’hi arriba per la pista de Valarties, des del poble d’Arties.

Descripció de l'itinerari: Pujada al refugi (2h, 400m de desnivell): Des d’on deixem el cotxe, seguim la pista fins al seu terme. Des d’aquí una traça segueix el sender, amb marques del GR-11, que s’enfila a l’esquerra fent ziga-zagues entremig del bosc. Seguirem la traça fins al refugi dera Restanca.

Ascensió (2h 30min, 800m de desnivell): Des del refugi pugem cap al SE, enfilant-nos per una vall a l’esquerra fins a l’estany de Cap de Port. Deixem l’estany a la dreta i, en la mateixa direcció, ens enfilem cap al Coll de Crestada, (2.475m, 1h 30min). Una mica abans del coll, ens enfilem fent ziga-zagues per les rampes a la nostra esquerra, fins arribar al coll de Montardo i d’aquí al cim sense dificultat, (2.826m, 2h 30min).



Diumenge dia 13: Després d’esmorzar deixarem l’hotel i farem una excursió amb cotxe a l’avetosa de Baricauba (zona forestal molt important de la vall) i dinarem un picnic a l’àrea de lleure del pla Batalher. Després tornarem a casa.

Observacions: El Montardo és possiblement el cim més emblemàtic de la vall d'Aran. Montardo ve de l'aranès Mont Arto, que significa Parets esquerdades. Pujarem al Montardo des d'Arties. És una ruta fàcil però llarga. Part del recorregut transcorre pel parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Tornarem a casa al voltant de les vuit de la tarda.