dissabte, 13 de novembre del 2004

Roca Corbatera (1.166 m.)

Dissabte 13 de novembre de 2004

Hora de sortida: Set del matí.

Ubicació: Comarca del Priorat.

Temps aproximat: 3 h 45 m

Desnivell: 375 m

Dificultat: Normal.


Itinerari:

0:00 h - Travessem els carrers sense asfaltar del poble d'Albarca o deixem el cotxe davant del refugi. Sortim del poble deixant el refugi del Montsant a l’esquerra.


0:05 h - De seguida trobem un indicador el qual hem de seguir direcció a la Mare de deu del Montsant (l’ermita)


0:07 h - A mida que anem avançant pel camí, ens anem trobant amb els diferents colors de les estratificacions de la roca. Si anem seguin les marques vermelles i blanques del GR i les marques grogues i blaves no ens perdrem.


0:22 h - Tot i ser una ruta en que no abunda massa la vegetació, també passarem per trams on hi han més arbres.


0:25 h - Arribem a un encreuament amb una pista forestal encimentada amb un desnivell considerable per on continuarem la nostre ascensió.


0:30 h - La pista alterna trossos cimentats amb trossos de pista de terra.


0:35 h - En aquest punt podem seguir per la mateixa pista o bé trencar seguint com tota l’estona les marques del gr. o les grogues i blaves.


0:45 h - Arribem al Pla del Grau Gran. En aquest punt deixem el GR i seguim només les marques grogues i blaves. L'indicador ens confirma que seguim bé el camí.


1:05 h - Seguint l’ascensió arribem a una bifurcació de camins. Cap a l’esquerra aniríem a la cova Santa. Nosaltres seguim pel camí de dalt, per la dreta.


1:15 h - Ja tenim el cim davant nostre. Amb la creu i el naixement típics, i en aquest cas també hi ha un vèrtex geodèsic.



1:15 h - A dalt ens podem passejar una bona estona i gaudir de les diferents vistes i des de diferents punts. Un cop acabat tornem a baixar pel mateix lloc fins al pla del Grau Gran.


1:35 h - Un cop de nou al pla seguim la pista forestal que abans hem abandonat seguint les marques del GR (blanc i vermell). Per dirigir-nos cap a l’ermita.


1:40 h - El camí es separa per la dreta de la pista. El seguim ja fins quasi bé, davant mateix de l’ermita.


1:45 h - Ermita de la Mare de Déu del Montsant.


1:45 h - Per tornar sols resta tornar enrere seguint les passes fetes. Primer fins el pla del Grau Gran i seguir la pista forestal per on abans hem pujat. Fins al poble d'Albarca.



Observacions: En aquesta ruta ascendirem al punt més alt del Montsant, La Roca Corbatera de 1.166m., on gaudirem d’unes vistes formidables de tota la zona de Siurana i Cornudella de Montsant.

Roca Corbatera és el cim del Montsant, i un balcó excel·lent a l’embassament de Siurana, a la Mola de Colldejou, a la Serra de Llaberia, i a la mateixa serra del Montsant. Les vies d’accés a Roca Corbatera són diverses. Una de les més recomanables és la canal de Sant Joan de Codolar, és enfilada i permet passar per tres trams equipats amb graons que ho fan més divertit. El punt de sortida, l’ermita de Sant Joan de Codolar és ja de per si un lloc de gran interès; envoltada de xiprers és senzilla, però acollidora, ofereix una bona ombra i té una font amb aigua fresca que s’agraeix a ple estiu.

Dinarem en algun restaurant de la zona.

Tornarem a casa al voltant de les set de la tarda.